بدن انسان همواره و در تمام طول زندگی مستعد بروز بیماری است و به همین خاطر همیشه و همه جا تمامی بزرگان علمی و دینی از اهمیت سلامتی صحبت کرده اند. ورزش کردن بهترین راه برای داشتن سلامتی در کنار داشتن خورد و خوراکی مناسب است اما نکته ای دراین میان وجود دارد که شما ممکن است در آن مقصد نباشید و آن نیز وجود عوارض یا بیماری هایی است که از بدو تولد در بدن انسان وجود داشته اند یا در کودکی بوجود آمده اند. یکی از این عوارض عارضه صافی کف پا است که البته مشکلی بزرگ نیست اما اگر شرایط جسمانی خود را کنترل نکنید ممکن است تبدیل به مشکلی آزار دهنده شود.
در این مقاله ما قصد داریم تا درخصوص عارضه صافی کف پا و راه ها و تمرینات مناسب جهت کمک به درمان این عارضه صحبت کنیم. اگر شماهم جزو افرادی هستید که از این عارضه رنج میبرید یا خواهان دریافت اطلاعات بیشتری در این خصوص هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
صافی کف پا چیست؟
صافی کف پا همانطور که از نامش مشخص است به عارضه ای گفته میشود که کف پای انسان کاملا صاف بوده و اصطلاحا کف پای او گودی نداشته باشد. کف پای انسان به طور نرمال باید از قسمت میانی دارای گودی باشد و فقط انگشتان و سینه پا و همچنین پاشنه پا روی زمین باشند و قسمت میانی پا دارای گودی بوده و روی زمین قرار نگیرند. اگر فردی دارای شرایط ظاهری کاملا مشخصی به این شکل بود اصطلاحا به عارضه صافی کف پا دچار است که این عارضه به دو نوع زیاد و متوسط تقسیم میشود. در نوع زیاد کف پای فرد نه تنها کاملا با زمین برخورد دارد بلکه هنگام ایستادن از قسمت میانی پا گوشت پا کاملا بیرون زدگی دارد و در نوع متوسط کف پا تنها به زمین برخورد دارد و گوشتی پا از کناره خارج نشده است.
علت صافی کف پا
صافی کف پا میتواند علائم زیادی داشته باشد که مهمترین عوامل ایجاد آن عبارتند از:
- ایستادن طولانی مدت روی پاها در حالتی که تمامی فشار و وزن بدن روی پا باشد.
- درست جوش نخوردن استخوان در اثر ایجارد حوادث و یا در دوران کودکی.
- بارداری و افزایش سن.
- چاقی که باعث فشار بیش از حد به پاها میشود.
- آسیب برای تاندون پا.
- عواملی ژنتیکی و موروثی.
- بیماری های سیستم عصبی یا عضلانی.
عوارض صافی کف پا
قوسی که در کف پا وجود دارد باعث تقسیم فشار وزن بدن شده و همچنین به راه رفتن درست و صحیح شما کمک زیادی میکند اما اگر صافی کف پا داشته باشید عوارضی مثل کمر درد، آرتروز مچ پا، زانو درد و لگن درد، محدودیت های حرکتی، ورم پاها، ضعف عضلانی پاها، التهاب زردپی تاندون های پا، درد کف پا، مچ پا و یا درد در هنگام راه رفتن، افزایش احتمال شکستگی یا پیچ خوردگی پاها، انحراف لگن و غیره در کمین شما خواهند بود. پس اگر دارای چنین مشکلی هستید حتما برای درمان از پزشک و متخصص ورزشی کمک بگیرید.
آیا صافی کف پا بهبود مییابد؟
مهمترین سوالی که برای افراد با مشکلات صافی کف پا وجود دارد این است که آیا صافی کف پا بهبود پیدا خواهد کرد؟ درپاسخ به این سوال باید گفت بله. در کمتر مواقع اگر فرد دارای عوارض شدید باشد نیاز به عمل جراحی خواهد داشت اما در اکثر مواقع فرد به راحتی و با انجام درمانهای پزشکی و ورزشی میتواند بهبود پیدا کرده و این مشکل را برای همیشه حل کند. راه های درمانی هم از نظر پزشکی و هم از نظر ورزشی بسیار زیاد بوده و ما در ادامه قصد داریم تا در خصوص حرکات اصلاحی برای صافی کف پا صحبت کنیم و تمریناتی را نیز به شما معرفی کنیم.
حرکات ورزشی برای درمان صافی کف پا
در ادامه حرکات اصلاحی را برای کمک به درمان صافی کف پا مثال میزنیم.
غلتاندن توپ تنیس
یک توپ تنیس را تهیه کنید. روی صندلی بنشینید و توپ را زیر یکی از پاهایتان در قسمت وسط پا قرار دهید و سپس به آرامی پای خود را با فشاری متوسط روی توپ عقب و چلو کنید. این کار را برای هر پا در چهار نوبت ۳۰ ثانیه ای در طول روز انجام دهید.
کشش کف پا
رو به دیوار بایستید و دستانتان را به دیوار گرفته و به آرامی روی پنجه های پا بایستید. سپس به آرامی به عقب رفته و اینبار روی پاشنه پا بایستید. این کار را برای چهار نوبت ۲۰ تکراری در طول روز انجام دهید.
بلند کردن اجسام کوچک با انگشت
اجسام کوچکی مثل پیچ و مهره یا تیله را زیر پایتان بگذارید و سعی کنید با انگشتان پا آنهارا بگیرید و بلند کنید.
کشش پنجه های پا
روی صندلی نشسته و به هر نحوی که میتوانید با دستانتان پنجه های پاهایتان را عقب و جلو کنید و در کف پایتان کشش ایجاد کنید.
بالا و پایین کردن انگشتان پا
روی صندلی بنشینید و در حالت نشسته سعی کنید انگشتان پاهایتان را بالا و پایین کنید.
ایستادن روی سطح گرد
اگر در خانه یا هرجایی امکان ایستادن روی سطح گرد دارید اینکار را انجام دهید. اگر در باشگاه هستید روی پایه های دستگاههای بدنسازی بایستید به شکلی که وسط پا رای سطح میله ها باشد. همچنین در خانه میتوانید روی قسمت ورودی سرویس بهداشتی یا حمام بایستید به نحوی که فشاری را در گودی پا حس کنید. این کار باید برای حداقل ۲۰ الی ۳۰ ثانیه انجام شود.
کشش انگشت شصت پا
روی صندلی بنشینید و یک پایتان را روی دیگری بگذارید. سپس به آرامی انگشت شصت پایتان را عقب و جلو کنید. این کار را برای چهار نوبت و هرنوبت ۲۰ تکرار در طول روز انجام دهید.
نکات مهم انجام حرکات اصلاحی برای صافی کف پا
- پیش از هرکاری ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید.
- این عارضه را در سنین کم باید جدی گرفته و پیگیری کنید تا در سنین بالا تبدیل به مشکلاتی بزرگتر در بدن شما نشود.
- تمرینات نام برده شده را حتی درصورت داشتن گودی پا نیز انجام دهید.
- اگر صافی کف پا دارید در هنگام اجرای تمرینات بدنسازی مراقبت بیشتری داشته باشید.
- در هنگام تمرینات بدنسازی اگر کف پاهایتان صاف است سعی کنید از وزنههای سنگین در تمرینات پا مخصوصا تمرینات ساق پا استفاده نکنید.
- سعی کنید همواره از کفش های مناسب استفاده کنید.
- حرکات اصلاحی را در هنگام خستگی انجام ندهید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم درخصوص عارضه صافی کف پا و علائم و حرکات اصلاحی برای درمان این مشکل صحبت کنیم. امیدواریم با خواندن این مقاله کاملا به پاسخ سوالاتتان رسیده باشید. اما اگر همچنان سوالاتی در ذهن دارید یا احساس میکنید نیاز به مشاوره دارید نگران نباشید. فروشگاه دنیزاسپرت به شما این امکان را میدهد که اگر قصد درمان این مشکل را دارید از مشاوره تخصصی رایگان ارائه شده توسط متخصصین ورزشی و فیزیولوژی بهره برده و بتوانید نتایج بهتری بگیرید و به پاسخ سوالاتتان برسید. همچنین اگر قصد تهیه کفشهای درمانی مناسب برای پای صاف را دارید یا نیاز به خرید تجهیزات ورزشی برای تمرینات خانگی را نیز دارید دنیزاسپرت بهترین گزینه برای شماست.