رژیم غذایی ناسالم، چاقی و کم تحرکی جزو دلایل اصلی ابتلا به کبد چرب هستند. اگر به دنبال درمان کبد چرب هستید، ابتدا باید رژیم غذایی خود را تغییر دهید. سپس ورزش را به یک عادت روزانه برای خود تبدیل کنید. تردمیل برای کبد چرب تاثیر بسیار مثبتی دارد و کمک میکند تا بیماری کبد چرب شما درمان شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با کبد چرب و تاثیرات مثبت تردمیل بر روی درمان آن آشنا کنیم. ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.
کبد چرب چیست؟
کبد به عنوان یکی از اعضای مهم بدن، وظیفه سمزدایی و دفع مواد زائد از بدن را بر عهده دارد. زمانیکه چربی بیش از اندازه در کبد انباشته شود، بیماری کبد چرب اتفاق میافتد. در صورتی که این بیماری زود تشخیص داده نشود و درمان مناسب اتفاق نیفتد، ممکن است بیماری کبد چرب پیشرفته شده و تبدیل به سیروز کبدی شود.
البته کبد چرب معمولا بدون علامت است؛ بنابراین افراد دیر متوجه بیماری خود میشوند. اما شما میتوانید برای تشخیص زودهنگام، به صورت منظم، وضعیت کبد خود را بررسی کنید. برای این منظور انجام معاینههای پزشکی، آزمایش خون جهت بررسی وضعیت آنزیمهای ALT و AST، تصویربرداری، سونوگرافی و فیبرواسکن را به شما توصیه میکنیم تا بتوانید وضعیت سلامت کبد خود را مشخص کنید.
برای پیشگیری از کبد چرب کنترل چربی، جلوگیری از چاقی، انجام ورزش و داشتن یک رژیم غذایی مناسب کمک میکند تا جلوی این بیماری گرفته شود. به عنوان مثال تردمیل برای کبد چرب کمک میکند تا افراد دچار این بیماری نشوند.
انواع کبد چرب
بیماری کبد چرب به ۴ دسته زیر تقسیمبندی میشود:
- کبد چرب گرید ۱: سادهترین نوع کبد چرب، کبد چرب گرید ۱ است که در اثر خوردن مواد غذایی ناسالم و کاهش فعالیت روزانه اتفاق میافتد. در چنین شرایطی شما میتوانید با رعایت رژیم غذایی و انجام ورزش به صورت منظم مشکل خود را برطرف کنید.
- کبد چرب گرید ۲: در صورتی که گرید کبد چرب شما در این دسته قرار داشته باشد، وضعیت کبد شما کمی سختتر است. در چنین شرایطی حتما باید از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید تا جلوی پیشرفت این بیماری گرفته شود.
- کبد چرب گرید ۳: در صورت سهلانگاری در سبک زندگی خود، ممکن است چربی کبد شما در دسته گرید ۳ قرار بگیرد. در چنین شرایطی پیشنهاد میکنیم که در کنار ورزش از خوردن غذاهای چرب، فست فود، گوشت و… جدا خودداری کنید.
- کبد چرب گرید ۴: در صورت عدم درمان به موقع و تشخیص زودهنگام، ممکن است کبد چرب شما تبدیل به سیروز کبدی شود. در چنین شرایطی باید عمل پیوند کبد انجام دهید. به این دلیل که در این مرحله از بیماری انجام ورزشهایی مانند تردمیل برای کبد چرب و رعایت رژیم غذایی کارساز نخواهند بود.
علائم کبد چرب
همانطور که قبلا اشاره کردیم، بیماری کبد چرب معمولا بدون علامت است. همین موضوع باعث پیشرفت خاموش این بیماری میشود. اما با مشاهده برخی از علائم شما میتوانید برای اطمینان بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا بررسی دقیقتری بر روی کبد شما انجام دهد. به عنوان مثال اگر علائمی مانند خستگی و درد در قسمت بالای شکم خود، دقیقا جایی که کبد قرار دارد، احساس کردید، توصیه میکنیم که به پزشک مراجعه کنید.
در صورتی که کبد چرب تبدیل به سیروز کبدی شود، فرد بیمار علائم زیر را در بدن خود احساس خواهد کرد:
- در ناحیه کبد، تورم شکمی اتفاق میافتد.
- رگهای خونی زیر پوست بزرگ میشود. همچنین کف دست بیمار معمولا قرمز دیده میشود.
- سایز سینه در مردان معمولا بزرگتر از سایز نرمال میشود.
- پوست و چشم فرد بیمار رنگ زرد رنگی به خود میگیرد.
- فرد دچار کاهش اشتها میشود.
- کاهش وزن در فرد بیمار اتفاق میافتد.
- فرد دچار ضعف، خستگی و بیحالی میشود.
رعایت رژیم غذایی در کنار ورزش و انجام تمرینات بدنسازی مانند تردمیل برای کبد چرب جهت درمان کبد چرب موثر هستند.
علل ایجاد کبد چرب
از جمله عوامل ایجاد کننده و یا تشدید کننده کبد چرب غیرالکلی در بدن، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چاقی: شایعترین عامل ایجاد کبد چرب در افراد، چاقی است. بین ۳۰ تا ۹۰ درصد افراد چاق دچار کبد چرب هستند. اما ممکن است گرید کبد چرب در افراد با یکدیگر متفاوت باشد.
- چربی اضافی شکم: اگر وزن نرمالی دارید، ولی دور شکم و یا پهلوی شما چربی اضافی دارد، ممکن است به کبد چرب مبتلا شوید.
- مقاومت به انسولین: افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، مقاومت به انسولین دارند. این ویژگی میتواند باعث ذخیره چربی در بدن فرد بیمار شود. در نتیجه بعد از مدتی فرد دچار کبد چرب خواهد شد.
- مصرف بیش از حد کربوهیدرات: یکی از علل ایجاد کبد چرب، مصرف مرتب کربوهیدرات تصفیه شده است. این مواد غذایی میتوانند باعث ذخیره چربی در کبد شوند. برای این منظور انجام ورزش تردمیل برای کبد چرب را به شما پیشنهاد میدهیم تا این میزان از کربوهیدراتها از بدن شما خارج شوند.
- مصرف بیش از حد میوه: شاید برای شما هم جای تعجب باشد که بدانید مصرف بیش از اندازه میوه میتواند به بافت کبد فشار بسیار زیادی را وارد کند. این ویژگی خود میتواند فرد را در معرض خطر ابتلا به کبد چرب قرار دهد.
- مصرف نوشیدنیهای قندی: مصرف نوشیدنیهای قندی و شیرین مانند آبمیوههای صنعتی، نوشابه و… باعث ذخیره چربی در کبد میشوند.
ورزش با تردمیل برای کبد چرب
برای افرادی که دچار بیماری کبد چرب هستند، ورزش بهترین گزینه برای آنها است. به این دلیل که لاغری و تناسب اندام میتواند باعث از بین رفتن کبد چرب شود. برای این منظور پیشنهاد میکنیم که روزانه و به طور مداوم برنامه پیادهروی داشته باشید و یا فعالیت ورزشی ساده انجام دهید. حتی اگر زمان کافی برای انجام ورزش روزانه ندارید، پیشنهاد میکنیم که برخی از روزها به باشگاه بروید.
همچنین میتوانید با خرید تردمیل در خانه روزانه ۳۰ دقیقه با این دستگاه بدنسازی، ورزش کنید. بعد از مدتی احساس خوبی از کاهش وزن خود خواهید داشت. ورزش با تردمیل برای کبد چرب بسیار موثر است. به این دلیل که این دستگاه ورزشی برنامههای متنوعی دارد. در نتیجه شما میتوانید با انتخاب یک برنامه مناسب در هر ساعت از روز، ورزش مورد نظر خود را انجام دهید. اگر به تازگی تردمیلی خریداری کردهاید اما نحوه استفاده از آن را نمیدانید، پیشنهاد میکنیم، حتما مقاله ” راهنمای استفاده از تردمیل ” را مطالعه کنید. این مقاله به تمام نکات مهم که برای استفاده از تردمیل بدانید، پرداخته است.
این موضوع کمک میکند تا میزان سوخت و ساز بدن شما افزایش پیدا کند. در نتیجه چربیهای اضافی بدن سوزانده میشوند. در صورتی که میزان چربی بدن شما به حداقل برسد، بیماری کبد چرب بدون خوردن دارو، به صورت خود به خود درمان میشود.
برنامه تمرینی با تردمیل برای کبد چرب
تردمیل یکی از بهترین دستگاههای هوازی است که با آن میتوان تمرینات در جهت درمان کبد چرب و کاهش وزن استفاده نمود. راه رفتن تند روی تردمیل جزء ورزشهای متوسط و دویدن روی آن به عنوان ورزش شدید شناخته میشود. اگر دارای کبد چرب هستید، هر هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط یعنی راه رفتن تند روی تردمیل و یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید که همان دویدن روی تردمیل است، پیشنهاد میشود.
همانطور که گفتیم، پیاده روی تند جزء ورزشهای متوسط محسوب میشود. راه رفتن تند روی تردمیل به بهبود کبدچرب شما بسیار کمک میکند. روی تردمیل سرعت را روی ۳ مایل در ساعت تنظیم کنید و حدود ۱۰ دقیقه پیاده روی کنید. اگر برایتان آسان است، شیب را افزایش دهید یا بدوید. شما باید تا ۳۰ دقیقه در روز و ۵ روز در هفته با تردمیل برای بهبود کبد چرب ورزش کنید. از طرفی اگر قصد ورزش شدید یا همان دویدن را دارید، باید ۱۵ دقیقه در روز و ۳ روز در هفته این کار را انجام دهید. انجام این دو برنامه تمرینی برای تردمیل، علاوه بر کاهش وزن، به بهبود کبد چرب شما نیز کمک میکند. اگر برای ورزش روی تردمیل، مبتدی هستید، حتما سری به مقاله ” نحوه استفاده از تردمیل برای مبتدیان ” بزنید. در این مقاله برنامه تمرینی برای افراد تازه کار به طور مفصل توضیح داده شده است.
برنامه غذایی برای کبد چرب
همانطور که در بالا اشاره کردیم، برای درمان کبد چرب نیاز است تا در کنار ورزش، رژیم غذایی مناسب برای کبد را رعایت کنید. اگر قصد دارید تا بیماری کبد چرب خود را درمان کنید، باید از یک رژیم غذایی مناسب برای کبد چرب استفاده کنید. البته توجه به این نکته ضروری است که باید مواد غذایی را به صورت تازه مصرف کنید؛ بنابراین در کنار انجام ورزش با تردمیل برای کبد چرب خوردن مواد غذایی تازه برای سلامت کبد بسیار اهمیت دارد.
از جمله غذاهای مفید و بدون ضرر برای سلامت کبد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سبزیجات، میوههای خام و فیبردار و آب آنها
- استفاده از مواد غذایی سرشار از ویتامین C مانند لیموترش
- استفاده از میوههای سرشار از آنتیاکسیدان مانند توت فرنگی، پرتقال، تمشک، گریپ فروت، سیب، گلابی، آلو و…
- کاهش مصرف گوشت قرمز و استفاده از مرغ
- جایگزین کردن نمک دریا به جای نمک طبیعی در پخت غذاها
- استفاده از غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو
- استفاده از نان و غلات سبوسدار
- مصرف سیر و پیاز
رژیم غذایی نامناسب باعث بروز کبد چرب میشود؛ بنابراین نباید غذاهایی مانند الکل، شکر، غذاهای سرخشده، نمک، ماکارونی، برنج سفید، گوشت قرمز، نان سفید و… را مصرف کنید.
جمع بندی
ما در این مقاله در رابطه با کبد چرب، علل و علائم و درمان آن با ورزش صحبت کردیم. در کنار داشتن یک رژیم غذایی مناسب، انجام فعالیتهای ورزشی میتواند برای درمان کبد چرب بسیار موثر باشد. به عنوان مثال برنامههای تمرینی تردمیل برای کبد چرب بسیار تاثیرگذار هستند. اگر شما هم سوالی درباره استفاده از تردمیل برای بهبود کبد چرب خود دارید، میتوانید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما شما را به صورت رایگان راهنمایی کنند.