زانتو پرانتزی چیست ؟ | بهترین ورزش‌ها برای درمان زانوی پرانتزی

بدن افراد در طول زندگی ممکن است به عارضه‌های مختلفی دچار شود که این عوارض می‌توانند موقت، طولانی مدت یا دائمی باشند و البته برخی نیز درهرحالتی که باشند قابل حل هستند و برخی دیگر ممکن است غیرقابل حل و درمان باشند. یکی از آن دسته عوارضی که در بدن انسان ممکن است چه در بچگی و چه در سنین بالاتر نمایان شود عارضه زانوی پرانتزی است. زانوی پرانتزی معمولا براثر فشار بر زانوها در سنینی پایین و یا دراثر موارد ناشی از ارث بوجود می‌آید و فرد را علاوه بر مشکلات تحرکی ممکن است با کاهش اعتماد به نفس نیز آزار دهد. البته باید بگوییم که زانوی پرانتزی از آن دسته عوارضی است خوشبختانه قابل حل بوده و با انجام حرکات اصلاحی برای زانوی پرانتزی و همچنین انجام ورزش برای زانوی پرانتزی می‌توان به بهبود آن کمک زیادی کرد. در ادامه این مقاله ما قصد داریم تا بیشتر درخصوص زانوی پرانتزی صحبت کرده و علاوه بر شناخت این عارضه به راه‌های درمان آن با ورزش نیز اشاره ای داشته باشیم. اگر شماهم قصد درمان زانوی پرانتزی دارید تا انتهای این مقاله باما همراه باشید.

زانوی پرانتزی چیست حرکات اصلاحی برایزانوی پرانتزی

زانوی پرانتزی چیست؟

زمانی که زانوهای یک فرد در حالت ایستاده به سمت بیرون(خارج بدن) متمایل و خم شده باشد در این صورت گفته می‌شود که آن فرد دارای زانوی پرانتزی است. البته عارضه دیگری نیز به نام زانوی ضربدری وجود دارد که در آن زانوهای فرد به داخل خم هستند که این دوعارضه نباید با یکدیگر اشتباه گرفته شوند زیرا دلایل و همچنین راهکارهای درمانی متفاوتی دارند. در زانوی پرانتزی به دلیل وضعیت رحم مادر، وجود این بیماری در آنها بسیار طبیعی است ولی کودکی که تا سن سه سالگی همچنان به این عارضه دچار بماند حتما باید توسط پزشک ارتوپد معاینه شود. معمولا نوزادانی که در رحم مادر مچاله می‌شوند با زانوهای پرانتزی به دنیا می‌آیند. علاوه بر تمام اینها، برخی افراد در سنین نوجوانی و جوانی نیز به این عارضه دچار می‌شوند. فوتبالیست ها یکی از افرادی هستند که به دلیل فشار زیاد بر زانوها ممکن است گرفتار این عارضه شوند ویا افرادی که در دراز مدت وزنه‌های سنگینی را بلند می‌کنند یا به دلیل موارد تحصیلی همه‌روزه از کیف‌های سنگینی برروی شانه‌های خود استفاده می‌کنند.

تفاوت زانوی پرانتزی با زانوی ضربدری

همانطور که گفتیم زانوی پرانتزی کاملا از نظر علائم و علل ابتدایی تا درمان نهایی از زانوی ضربدری متفاوت است. در زانوی پرانتزی زانوهای فرد روبه بیرون خم هستند و موقعیت درد و فشار در نواحی لگن نیز بیشتر است اما در زانوهای ضربدری زانوها روبه داخل خم شده‌اند و درد در خود زانوها و مچ پا بیشتر است. برای درمان آنها نیز روش‌های درمانی و حرکات اصلاحی برای زانوی پرانتزی جداگانه‌ای وجود دارد.

علت پای پرانتزی

شاید برایتان سوال شود که علت پای پرانتزی چه چیزی می‌تواند باشد؟ همانطور که پیشترهم گفتیم دلایل زیادی بر بوجود آمدن پای پرانتزی می‌تواند موثر باشد. وجود علائم و دلایل موروثی، سبک زندگی نامناسب، فشار زیاد بر پاها، بلندکردن و نگه‌داشتن وزنه‌های زیاد در مدت زمان طولانی وغیره ازجمله مواردی هستند که می‌توان آنها را از علل اصلی بوجود آمدن این مشکل برشمرد. اما آیا اگر به این عارضه دچار شدیم می‌توانیم درمان شویم، نحوه درمان پای پرانتزی چیست؟ اگر زانوی پرانتزی درمان نشود چه عوارضی درپی خواهد داشت؟ با ما تا انتها همراه باشید تا این موارد را بررسی کنیم.

آیا میتوان زانوی پرانتزی را درمان کرد؟

آیا پای پرانتزی را می‌توان درمان کرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله. هر مشکلی درمانی دارد و پای پرانتزی نیز از مواردیست که امکان درمان آن به وسیله‌های مختلف شدنیست. البته اگر شرایط بسیار وخیم باشد و پای پرانتزی از حالت ابتدایی خارج شده و اصطلاحا بسیار شدید باشد احتمالا نیاز به جراحی خواهد داشت اما اگر مشکلی نباشد می‌توان گفت که این مشکل را می‌توان با انجام حرکات اصلاحی برای زانوی پرانتزی حل کرد.

درمان پای پرانتزی با حرکات اصلاحی

در ادامه به تعدادی حرکات اصلاحی که سبب بهبود و درمان زانوی پرانتزی می‌شوند اشاره می‌کنیم.

بالا آوردن پاها یکی از حرکات اصلاحی زانوی پرانتزیبالا آوردن پاها

به پهلو روی زمین دراز بکشید و یک دست را زیر سرتان بگذارید. سپس به آرامی پایی که سمت بالا قرار دارد را به شکلی که زانو خم نشود به سمت بالا حرکت دهید. یک الی دو ثانیه مکث کنید و سپس به حالت ابتدایی بازگردید.

پل باسن

پل باسن

به کمر روی زمین دراز بکشید. کف پاهایتان و شانه‌هایتان را روی زمین نگه‌دارید و سعی کنید از ناحیه باسن خود را از زمین فاصله دهید تا زمانی که زانوهایتان حالت ۹۰ درجه بگیرند. در این حالت دو ثانیه مکث کنید و سپس به حالت ابتدایی بازگردید.

دایره با زانو

دایره با زانو

برای این تمرین بایستید. یک توپ ویا جسم کوچکی را بین زانوهایتان قراردهید و سپس دستانتان را به کمرتان بگیرید. سپس به آرامی سعی کنید بدون اینکه جسم کوچک از میان زانوهایتان بیوفتد، با زانوهایتان درجا بچرخید و یک دور ۳۶۰ درجه بزنید.

بشین پاشو با وزن بدن

بشین پاشو با وزن بدن

برای این تمرین ساده کافیست روی پاهایتان بایستید و آنها را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس به آرامی کاملا بنشینید و پس از یک الی دوثانیه مکث مجددا بایستید.

اسکات بدون وزنه

برای این تمرین همان حالت اسکات را باید انجام دهیدو برای اینکه تمرکز بیشتری داشته باشید نیز می‌توانید دستانتان را به جایی گیر کنید تا تمرین راحت‌تری داشته باشید.

حرکت کشش انگشتان پا

روی زانوها بنشینید و انگشتان پایتان را روی زمین بگذارید. سپس به آرامی به جلوخم شوید تا حدی که عضلات کف پایتان مقداری کش بیایند.

راه رفتن با کش ضربدری

یک کش پیلاتس را در دستانتان بگیرید و بصورت ضربدری به کف پاها برسانید. سپس به آرامی راه بروید جوری که مقداری فشار در زانوها حس کنید.

عوارض زانوی پرانتزی

عوارض زانوی پرانتزی

زانوی پرانتزی عوارض زیادی دارد که اگر بموقع درمان نشود ممکن است مشکل ساز شود. در ادامه به تعدادی ازین عوارض می‌پردازیم.

  • چرخش ساق
  • آرتروز زودرس
  • راه رفتن اردکی
  • عدم تعادل بدنی
  • تغییر زاویه کشکک زانوها
  • کمر درد
  • گردن درد
  • کشیدگی عضلانی مکرر
  • زانو درد
  • و…

ورزش های مناسب برای زانوی پرانتزی

در این مقاله تمریناتی را بیان کردیم اما درمجموع برای درمان پای پرانتزی نیاز به انجام ورزش‌های مکرر و پیوسته است که ازجمله این حرکات اصلاحی برای زانوی پرانتزی و ورزش ها می‌توان به ورزش یوگا، پیلاتس و بدنسازی اشاره کرد. این ورزشه=‌ها هرکدام تاثیرات بسزایی در درمان این مشکل دارند و انجام آنها تحت نظر پزشک و استفاده از مربیان متخصص می‌تواند براحتی مشکلات شمارا حل نماید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم درخصوص زانوی پرانتزی و ورزش برای زانوی پرانتزی صحبت کنیم و با این عارضه بیشتر آشنا شوید. در انتها فروشگاه دنیز اسپرت را نیز معرفی می‌کنیم. فروشگاه دنیز اسپرت یکی از معتبرترین و باسابقه ترین فروشگاه‌های ورزشی کشور است که دارای سابقه بیش از ۱۵ ساله در زمینه تولید و عرضه انواع لوازم و تجهیزات بدنسازی می‌باشد. شما عزیزان علاوه بر امکان خرید انواع تجهیزات ورزشی با مناسب‌ترین قیمت می‌توانید از مشاوره رایگان پیش از خرید دنیز اسچرت استفاده نمایید و همچنین تمامی سوالات خود را درخصوص زانوی پرانتزی به رایگان از متخصصین پزشکی ورزشی دنیز اسپرت پرسیده و به پاسخ آنها برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شماره تماستو وارد کن برنامه رایگان بگیر
ارسال
close-link