ورزش بدنسازی چیست ؟ همه چیز درباره بدنسازی

داشتن سلامتی در تمام طول زندگی از ملزومات داشتن آسایش و آرامش است و یک فرد سالم همواره می‌تواند در تمامی شرایط از زندگی خود لذت ببرد. اضافه وزن، مشکلات و بیماری های مفصلی، بیماری های قلبی و عروقی و همچنین کسلی و بی‌حوصلگی ازجمله عوارض موجود برای افرادیست که علاوه بر ورزش نکردن دارای اضافه وزن نیز هستند. ورزش بدنسازی به عنوان مادر تمامی ورزش‌ها شناخته می‌شود و این ورزش به دلیل نحوه تقویت تمامی قسمت‌های بدن تقریبا در تمامی سنین و درهر شرایطی بعنوان بهترین ورزش برای کسانی است که به فکر داشتن سلامتی درهر سنی هستند. اما بدنسازی نکات مهم و حیاتی نیز دارد که بارعایت این نکات شما می‌توانید به راحتی ورزش کرده و درکنار داشتن سلامتی و دوری از اضافه وزن از مشکلات و بیماری‌های روحی و جسمی نیز دور بمانید.
دراین مقاله ما قصد داریم تا درخصوص ورزش بدنسازی و مزایا و معایب آن صحبت کرده و علاوه بر رشته‌های ورزشی بدنسازی حرفه‌ای، درخصوص انجام ورزش بدنسازی درخانه و تغذیه ورزشی نیز صحبت کنیم. همچنین نکات لازم برای بدنسازی بانوان و بدنسازی بانوان را نیز مرور خواهیم کرد. اگر شماهم ورزشکار هستید یا قصد شروع تمرینات بدنسازی را دارید تا انتهای این مقاله باما همراه باشید.

ورزش بدنسازی چیست؟

بدنسازی چیست؟

ورزش بدنسازی ورزشی بسیار کاربردی است که به افراد کمک می‌کند تا اندامی زیبا و سلامت را داشته باشند. در واقع ورزش بدنسازی با تقویت و رشد عضلات تمامی بدن سبب می‌گردد تا بدن فرم عضلانی گرفته و به شکل زیبایی فرم بگیرد. اگر ورزش بدنسازی را با رعایت رژیم غذایی مناسب پیگیری کنید در آینده‌ای نه چندان دور به اندامی زیبا و عضلانی خواهید رسید. در بدنسازی به افرادی که تمرینات بدنسازی را بصورت مستمر و مکرر انجام می‌دهند بدنسازی می‌گویند و افرادی که بدنسازی حرفه‌ای کار می‌کنند برای نمایش عضلات ورزیده بدنشان فیگورهای مشخص و خاصی می‌گیرند. بر همین اساس در علم بدنسازی افراد براساس استعداد بدنی و فرم عضلانی خاص خودشان در رده های مختلفی قرار می‌گیرند که این رده ها براساس تقارن عضلانی، حجم توده عضلات و اندازه و سایز این عضلات درکنار فیگورهای مختلف رشته‌های مختلف بدنسازی را تشکیل می‌دهند.
درنظر داشته باشید که رشته دنسازی به یک نوع تمرین و یک نوع سبک ورزشی خلاصه نمی‌شود و بدنسازی درهر رشته و سبک دارای سبک رژیم و تمرینی متفاوت است و هرسبک ورزشی در بدنسازی دارای تاریخچه و علم مختص به خودش است.

فواید ورزش بدنسازی

همانطور که گفتیم بدنسازی مادر تمامی ورزش هاست و از فواید زیادی برخوردار است که در ادامه به اختصار ۵ فایده مهم بدنسازی را نام می‌بریم.

بدنسازی به لاغری کمک زیادی می‌کند

یکی از بهترین و بزرگترین فواید بدنسازی که تقریبا نود درصد افراد را به سمت انجام این ورزش سوق می‌دهد همین لاغری است. اگر اضافه وزن دارید نگران نباشید زیرا با کمک بدنسازی و رعایت رژیم غذایی به راحتی می‌توانید لاغر شوید.

عضله سازی با بدنسازی

فایده مهم دیگر بدنسازی عضله سازی است. شما با انجام کارهای روزمره هیچوقت به اندازه انجام روزانه حداقل ۴۵ دقیقه تمرین بدنسازی نمی‌توانید حجم عضلانی که بدنسازی به شما داده‌است را بدست آورید. پس اگر بدنبال داشتن بدنی عضلانی هستید حتما بدنسازی کار کنید.

تضمین سلامتی جسمی و روحی

اگر از نظر جسمی سالم نیستید یا سلامت خودرا درخطر می‌بینید و یا ازنظر روانی تحت فشارید کافیست یک هفته بدنسازی کار کنید تا علاوه بر دچارشدن به اعتیاد انجام تمرینات بدنسازی، به سلامتی جسمی و همچنین سلامتی روحی نیز برسید. داشتن تمرینات مستمر بدنسازی شمارا ازهرگونه فشار روحی دور کرده و به نوعی بعنوان یک مسکن عمل می‌کند.

بدنی منعطف و قدرتمند در بدنسازی

ورزش بدنسازی به همه افراد درهر سنی کمک می‌کند تا علاوه بر داشتن انعطاف بدنی مناسب و ساخت عضلات، انعطاف بدنی بالایی نیز بدست بیاورند.

زیبایی بدن

بهترین ورزش برای داشتنی ورزیده و زیبا ورزش بدنسازی است. اگر دوست دارید شیک پوش باشید یا بدنبال داشتن فرم بدنی زیبا هستید کافیست تمرینات بدنسازی را شروع کنید.

آیا بدنسازی خطر دارد؟

آیا بدنسازی ضرر دارد؟

همانطور که می‌دانید زیاده روی درهرچیزی ضرر دارد. در ورزش بدنسازی نیز مضراتی هرچند کم نیز وجود دارد. مثلا اگر در انجام تمرینات زیاده روی کنید، یک تمرین را زیاد انجام دهید، تمرینات را صحیح انجام ندهید و یا بی برنامه تمرین کنید ممکن است مسبب آسیب رسیدن به بدن خود شوید. البته نمی‌توان بدنسازی را مضر دانست بلکه به نظر بیشتر دانشمندان ورزشی داشتن سبک ناصحیح ورزشی ممکن است مسبب آسیب رسیدن به بدن شود.

ورزش بدنسازی از چه سنی مناسب است؟

در بدنسازی داشتن سن ملاک نیست اما خب نباید این مورد را نیز نادیده گرفت که افراد کم سن و سال به دلیل بودن در سن رشد مخصوصا در سنین ۳ تا ۱۵ سالگی نباید تمرینات بدنسازی جدی را انجام دهند و بهتر است از حرکات سبک و ساده آن‌هم برای مدت کوتاه و در برخی از روزهای ماه استفاده نمایند.

انواع بدنسازی

همانطور که گفتیم بدنسازی بسته به نوع تمرینات، تیپ بدنی و سبک تمرینی ورزشکاران به نوع‌های گوناگونی تقسیم می‌شود که درادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

پرورش اندام

جامع ترین و کامل ترین رشته بدنسازی رشته پرورش اندام است. در رشته پرورش اندام بدنسازای سبک آزاد بدنسازی را پیش می‌گیرند و تمامی نقاط بدن را بطور کامل و جامع تمرین داده و تقویت می‌کنند. همچنین رشته پرورش اندام پرطرفدارترین رشته بدنسازی است که مسابقات بزرگ با جوایز بسیار ارزنده را نیز دربر می‌گیرد.

بادی کلاسیک

دومین رشته پرطرفدار بدنسازی بادی کلاسیک است. رشته بادی کلاسیک از لحاظ تمرینی و تغذیه‌ای فرق زیادی با پرورش اندام ندارد و فرق بزرگ این رشته با پرورش اندام در تیپ بدنی، توانایی بدنی و ظاهر بدنی ورزشکار است. برخی افراد ازلحاظ بدنی استعداد عضله سازی کمتری نسبت به پرورش اندام کارها دارند و دیرتر به حجم بالا می‌رسند و ازطرفی دارای جزئیات عضلانی و تراشیدگی عضلانی بیشتری هستند که دراین صورت روی به رشته بادی کلاسیک می‌آورند.

فیتنس فیزیک

رشته سوم و یکی دیگر از پرطرفدارترین رشته‌های بدنسازی رشته فیزیک است. این رشته اغلب بخاطر داشتن کمر باریک ورزشکاران این رشته شناخته می‌شود و بدنسازان فیزیک کار دارای بالاتنه‌ای تراشیده و کمر باریک هستند. رشته فیزیک در نوع رژیم و سبک تمرینی تا حدی با پرورش اندام تفاوت‌هایی دارد. در فیزیک معمولا تمرینات بالاتنه با تمرکز بیشتری انجام می‌گردد و همچنین افرادی که در فیزیک به موفقیت می‌رسند دارای کمری باریک هستند.

پاورلیفتینگ

متفاوت‌ترین رشته بدنسازی پاورلیفتینگ است. در پاورلیفتینگ تقریبا هیچ محدودیت تمرینی وجود ندارد تمامی اعضای بدن را با نهایت توان تمرین می‌دهند و در رژیم نیز تقریبا از نظر جذب پروتئین و سایر مواد غذایی آزاد هستند. پاورلیفترها با هدف افزایش توان عضلانی تمرین می‌کنند و معمولا درمسابقات قوی‌ترین مردان شرکت می‌کنند و از نظر ظاهری دارای جزئیات عضلانی نیستند.

بدنسازی بانوان

شاید برایتان سوال شده باشد که آیا بانوان نیز می‌توانند در رشته های بدنسازی شرکت کنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله بانوان نیز می‌توانند در تمامی رشته‌های بدنسازی بسته به توان و نوع تیپ بدنی شرکت کنند. در بدنسازی البته برخی تمرینات برای بانوان با تمرکز بیشتری انجام می‌شود. زیرا در مسابقات مربوط به پرورش اندام بانوان عضلات خاصی بیشتر مورد تمرکز داوران قرار می‌گیرد که برای موفقیت باید از دستگاه‌های ورزشی خاصی بیشتر استفاده کنند. بهترین دستگاه بدنسازی برای بانوان در خانه یا باشگاه نیز دستگاه‌هایی هستند که عضلات پایین تنه را به شکل کامل تمرین می‌دهند و به نوعی دستگاه‌های چند مفصلی هستند.

تغذیه در ورزش بدنسازی

تغذیه بدنسازی

مهم‌ترین بخش بدنسازی درکنار خواب کافی داشتن یک رژیم غذایی مناسب است که شما تنها با داشتن رژیم غذایی متناسب می‌توانید بدنی زیبا و تراشیده بسازید. اگر با هدف لاغری تمرین می‌کنید باید پروتئین بیشتری مصرف کنید و مصرف چربی و کربوهیدرات‌ها را به حداقل برسانید. اگر با هدف افزایش وزن و عضلانی شدن تمرین می‌کنید می‌تواید مقدار مصرف کربوهیدرات و چربی‌های مفید را بیشتر کنید و البته تمرینات سنگین‌تری را انجام دهید.

ورزش بدنسازی در خانه | آیا می‌توان در خانه بدنسازی کرد؟

سوال بعد این است که آیا امکان انجام ورزش بدنسازی درخانه وجود دارد؟ بله. درخانه نیز شما می‌توانید با تهیه دستگاه‌های مناسب ورزشی به بهترین شکل ممکن تمرینات بدنسازی خودرا انجام داده و عضله‌سازی کنید. تمرینات درخانه نیز البته باید با برنامه تمرینی مناسب و همچنین رعایت رژیم غذایی پیگیری شود تا نتایج دلخواه ورزشکار بدست آید. اگر قصد تمرین درخانه را دارید حتما دستگاه‌های بدنسازی خانگی متناسب با شرایط و اندازه خانه‌تان را بررسی و سپس خریداری کنید. همچنین شما باید از مربی متخصص برنامه تمرینی مناسب تهیه کنید.

بدنسازی در باشگاه

اگر قصد تمرین در باشگاه را دارید ابتدا باید به مربی مراجعه کنید تا بسته به تیپ بدنی و شرایط بدنی‌تان برنامه تمرینی مناسب برایتان نوشته‌شود. یکی از مزایای تمرین بدنسازی در باشگاه نسبت به تمرین در خانه این است که در باشگاه شما علاوه بر شرایط تمرینی مناسب‌تر و تحت نظر مستقیم مربی بودن، می‌توانید از انواع و اقسام دستگاه‌های بدنسازی نیز استفاده کنید و تمامی عضلات بدنتان را با روش مختلفی تمرین دهید. در باشگاه همچنین دستگاه‌های چندمفصلی و دستگاه‌های مادر ازجمله اسمیت، کراس اور و دستگاه‌های زیربغل وجود دارد. با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توانید درکوتاه‌ترین زمان ممکن با روش ها‌ی مختلفی یک عضله را تمرین دهید.

چگونه ورزش بدنسازی را شروع کنیم؟

شروع بدنسازی صفر | برای شروع بدنسازی باید چه کار کنیم؟

اگرتازه کار هستید و می‌خواهید بدنسازی را تازه شروع کنید ابتدا باید نکاتی را بدانید که در رژیم و همچنین برنامه تمرینی رعایت این نکات الزامی است. در ادامه به بیان این نکات می‌پردازیم.

  • پیش از شروع تمرینات بدنسازی ابتدا از سلامت بدنی خود مطمئن باشید تا دچار آسیب نشوید.
  • درصورتی که مشکل جسمی دارید ابتدا به پزشک مراجعه کنید و اگر پزشک شما با تمرینات ورزشی موافقت کرد به بدنسازی بپردازید.
  • رژیم غذایی را باید از همان ابتدای ورزش رعایت کنید.
  • تمرینات بدنسازی را تحت نظر مربی انجام دهید.
  • بدون برنامه تمرین نکنید.
  • هیچ تمرینی را بیش از حد انجام ندهید.
  • نحوه انجام صحیح تمرینات را کامل یاد بگیرید تا دچار آسیب دیدگی نشوید.
  • سعی کنید تا حدامکان از تمریناتی استفاده کنید که درابتدای ورزش به بدنتان فشار نیاورد.

سخن پایانی

دراین مقاله سعی کردیم درخصوص تمرینات بدنسازی و رشته‌های مختلف بدنسازی صحبت کنیم. در انتها درخصوص فروشگاه دنیز اسپرت صحبت می‌کنیم. فروشگاه دنیز اسپرت یکی از بهترین و معتبرترین فروشگاه‌های بدنسازی کشور است. این فروشگاه علاوه بر ارائه انواع دستگاه‌ها و تجهیزات بدنسازی روز دنیا امکان بررسی و مقایسه تمامی محصولات را برای شما عزیزان فراهم آورده‌است. همچنین شما می‌توانید از مشاوره رایگان پیش از خرید دنیز اسپرت استفاده کرده و درکنار آن به پاسخ سوالات ورزشی‌تان نیز برسید و همچنین از مربیان متخصص دنیز اسپرت درخواست برنامه تمرینی و غذایی نیز دریافت کنید. برای ارتباط با متخصصان این فروشگاه، کافیست فرم زیر را پر کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم.

ارسال سوالات و دریافت مشاوره

  • Please enter a number from ۱۱ to ۱۱.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شماره تماستو وارد کن برنامه رایگان بگیر
ارسال
close-link